Co je dobré mít doma první dny....…možná i týdny a měsíce

Dá se na příchod miminka připravit? Dnes nemyslím psychicky, ale spíše materiálně. Já říkám, že ano a níže prozradím tři věci, respektive pomocníky, kteří mi každý den usnadňují život. Vše jsem pořídila před příchodem miminek a dnes mohu říct, že to byla skvělá investice.

Kočárek

Nebudu vám psát jaké konkrétní značky jsou TOP na českém trhu, jsou jich desítky a každá budoucí maminka si najde svého favorita. Můžu vám ale prozradit na co se máte před koupí kočárku zaměřit. Jako první mě napadá manipulace, respektive snadnost skládání a rozkládání, dále váha samostatného kočárku. Zvažte třeba i velikost výtahu v domě nebo šířku chodeb – abyste se s kočárkem lehce vešli. Určitě nekupujte kočár s koly, která se dofukují a je u nich možnost, že píchnete, věřte mi, nechcete lepit a dofukovat. Plusově body mají kočárky tzv. více kombinace (z hlubokého lůžka snadno přejdete do sporťáku). Možná to bude znít povrchně, ale já mám ráda hezké věci, tak pro mě byl důležitý i vzhled kočáru. Hodně jsem se zajímala i o servis v případě poruchy a taky délka záruční doby.

Zavinovačka

Možná patřím do staré školy, ale myslím si, že děti milují být zavinuté, něčím obejmuté (zejména zpočátku). Jdu na to selským rozumem, v bříšku jim bylo těsno a byly spokojené. Na trhu je opět na výběr z retro zavinovaček s krajkami, mušelínové zavinovačky se šněrováním, nebo péřové na suchý zip. Možná máte doma schovanou zavinovačku, ve které jste byla i vy a tyhle věci mají nevyčíslitelnou hodnotu.

Přebalovací pult

„Přebalovák“ je používanější více než kočár, první měsíce se vše děje na přebalovacím pultu. Pokud se nechcete hrbit a ničit si záda, tak ho musíte mít. Přebalovací pult má několik výhod a měl by být adekvátně vysoký k vaší postavě. Já oceňuji, že ten náš má prostor nahoře, kde mám potřebné krémy, plínky, boxíky, lampu apod. Dále tři velké šuplíky, kde mám zásoby všeho možného - látkové pleny, kosmetiku, přebalovací podložky, plenky, dudlíky, atd.

…pokračování příště