Těhotenství je velká událost a většina rodičů si novinu nechává do třetího měsíce jen pro sebe a pak ji začne pomalu šířit mezi rodinu a známé. Mám pro vás několik nápadů, jak to udělat originálně.

Talířek v restauraci

Dohodněte se s obsluhou, že dezert přinesou jako „pozornost podniku“ a poproste je, ať ho servírují na vámi přinesených talířcích. Na ně doma napište tužkou na porcelán „Ahoj babičko“, „Ahoj dědečku“ a už se jen těšte na reakce, až novopečená babička s dědou dojedí zmrzlinu a sami se dovtípí, o co tu jde.

Podezřelé předměty

Udělejte si návštěvu k dotyčným domů a nenápadně jim po bytě rozmístěte několik dětských předmětů. Ledabyle položte na kuchyňskou linku dudlík, do koupelny dejte malou plínku nebo v obýváku nechte na zemi chrastítko. Určitě nebude dlouho trvat a zpráva bude na světě.

Vánoční dáreček

Vánoce jsou jako stvořené pro oznamování dobrých zpráv. Udělat to můžete třeba dárečkem, který bude budoucí babička, tetička nebo dědeček potřebovat. Nechte je pod stromečkem najít například dětskou knížku s věnováním: „Abys měla z čeho číst pohádky, teto“.

Zapčete zprávu do cukroví

Na internetu si najděte recept na koláčky štěstí. Do nich se dá vložit papírek se vzkazem a nebo ve vašem případě se zprávou o novém členovi rodiny ;-)

Hledání pokladu

Máte hravé příbuzné? Udělejte jim „bojovku“ a nechte je hledat poklad. Pod mikinu si na tričko dejte cedulku, na které bude napsáno „poklad“ a šipka na vaše bříško. Pak už za každý splněný úkol napovídejte, kde se poklad nachází ;-)

Řidičák na kočárek

Namalujte nebo vyrobte na počítači „řidičáky na kočárek“. Klidně můžete nechat i zapaspartovat, aby rodina měla na oznámení vašeho těhotenství trvalejší památku :-)

Fiktivní dopis od miminka

Přineste rodině nebo přátelům dopis, který „psalo“ vaše budoucí miminko. Může znít třeba takhle: „Milá babičko a dědo, ještě o mě nevíte, ale já už se na vás těším. Zatím jsem u maminky v bříšku, ale 3.11. plánuju poznat tváří v tvář i vás. Zatím si nechávám pro sebe, jestli jsem holka nebo kluk, tak se nechejte zatím překvapit. Moc se na vás těším a do té doby můžete přes maminčino bříško sledovat, jak pěkně rostu... „

Kinder vajíčko

Kinder vajíčko se při troše šikovnosti dá celé otevřít a zase zavřít bez toho, aniž by si toho obdarovaný později všiml. A umělohmotné vajíčko je už dost velké na to, aby se tam vešel okopírovaný a pečlivě složený ultrazvuk vašeho zlatíčka.