Hrátky s kaštany pro nejmenší

Kaštan, špejle, panáček.. kdo by to neznal! Ale aby si vaše děťátko mohlo samo tvořit podobná kaštano-špejlová zvířátka a panáčky, musí ještě trošku povyrůst. Pro menší děti máme pár zaručených tipů, které jsou rozhodně bezpečnější!

Který malý pečovatel (ať už chlapeček nebo holčička, věřte nám – máme to vyzkoušené:o)) by se nechtěl starat o svého malého kaštanového panáčka! Namalujte obličej na tvrdý papír a přilepjte jej tavnou pistolí ke kaštanu. Postýlku uděláte z ruličky od toaletního papíru, kterou můžete společně polepit nebo pomalovat. Na lůžkoviny vám postačí kousek filcu nebo papíru.

Dýně, strašidla a netopýři - to vše k podzimu patří! Nechte strašení stranou a udělejte z netopýrů veselou partičku. Položte je na okno nebo třeba za dveře a vaše děťátko se s nimi při každém příchodu domů může radostně přivítat.

Už jste zkoušeli zkombinovat kaštany s modelínou? O zábavu na celé propršené odpoledne máte postaráno! 

Pokud chcete udělat radost babičkám, dědečkům, tetám, strýčkům,… nebo si chcete vytvořit podzimní dekoraci, která vám vydrží o fous déle, použijte místo modelíny samotvrdnoucí hmotu.

 

Nejmenší objevitele nechte kaštany zkoumat, koulejte si s nimi, dávejte je společně do mističky nebo je zavřete do plastové lahve s větším hrdlem a nechte děťátko lahví rachotit. Vždy však buďte poblíž a na děťátko dohlížejte.

Hledáte další inspiraci na společné tvoření? Maminčiny vychytávky vám jich nabídnou víc než dost!