Jít na procházku do přírody, hrát si na dřevěných prolejzačkách v lese a zakončit den v restauraci s dětským koutkem. To nezní špatně, že?

Den v Šáreckém údolí jsme pojali ve velkém. Sešla se celá velká rodina a netradičně jsme tak oslavili narozeniny Marečkovy babičky. Začali jsme v Nebušicích, kam se dá dojet autem nebo autobusem z Dejvické. Sešli jsme se u lesního dětského hřiště, kde naši malí dobrodruzi šuměli na dřevěném vláčku, pískali na houpačce a houkali na dřevěných autíčkách a my si mezi tím dali malý piknik v krytém altánku. Silnice je dostatečně daleko a po lesní cestě projelo jen pár cyklistů, takže dětičky mohly běhat, jak se jim líbilo. 

Dobrodružný okruh pro velké i rovná cestička pro nejmenší

Velcí sportovci si určitě udělají velký okruh až do údolí, my jsme s ťapajícími nebo spícími dětmi šli pohodlnou rovnou cestou (vhodnou pro odrážedla, kočárky i kola), skrz krásný les k asi dva kilometry vzdálenému altánku, který byl naším cílem. Stejnou cestou jsme se vrátili zpátky s malým výstupem k vyhlídce. Tam jsme děti ale drželi pevně u sebe, aby se nám nezkutálely. Ale ten výhled za to stál. 

Popis naší cesty najdete tady na mapě

Spokojená bříška rodičů i dětí po výletě

Na cestu jsme se vybavili malou svačinkou, ale oběd jsme si dali v Nebušicích v restauraci Da Ezio, která podle mě stojí opravdu za návštěvu a to především s dětmi. Mají tu malý ale dostačující dětský koutek a velkou výhodou je, že si můžete rezervovat stůl v bezprostřední blízkosti koutku. To je ale jen začátek. Obsluha je milá, extrémně nápomocná při výběru a s přístupem "nic není problém". Takže výjdou vstříc nejen nám dospělým ale i dětem. Bez problému vám ohřejí skleničku nebo nabídnou jídla vhodná pro děti. A kuchař se také ve světě neztratí. Od pizzy přes steak až k čerstvým mořským plodům všechno nám moc chutnalo. Děti dostaly od obsluhy bez ptaní omalovánky a za snědený oběd dokonce kopeček zmrzliny. :-) 

Tak botky na nohy a vyjeďte taky objevovat šustivé listy, voňavé kytičky a pichlavé jehličí.

Krásný den!