Jednoduchá hra s krabičkami, na kterou nemusíte nic předem připravovat.

Máte doma taky nepřeberné množství plastových krabiček? A taky vás napadlo, jaká je to pro batolátka výzva? Když Marečkovi bylo asi půl roku, na bříšku si je zvědavě prohlížel, pak jsem ho nechala krabičky krámovat ze šuplíku, když jsem vařila. Nedávno jsem je vyndala s nápadem tomu rok a čtvrt starému klukovi vymyslet hru. Zabavili jsme se asi na hodinu a vymysleli pár variací. Velkou výhodou je, že k tomu nebyla potřeba žádná příprava ani speciální věci

Zavři krabičku tím správným víčkem

Vyndala jsem velmi odlišné krabičky a to tvarem a ideálně i barvou. Marečkovi jsem vždycky ke krabičce připravila to správné víčko, nicméně starší děti můžou víčka vybírat a hledat sami :-) Mareček se pak krabičky soustředěně snažil zavřít. 

Najdi v krabičce překvapení

Do krabiček jsem zavřela různé předměty, co jsem zrovna měla okolo. Víčko od přesnídávek, kostku z lega, autíčko, míček. Mareček pak nakukoval do průhledných krabiček a chrastil s těmi neprůhlednými. Všechny je pak postupně otvíral se zvědavostí, co uvnitř najde. 

Schovej do krabičky

Do krabiček se toho vejde. Mareček tam sám uklízel kostičky nebo natrhané papírky. To bylo překvapení, když krabička vrchovatě naplněná kostkami nešla najednou zavřít. Nojo, to jsou drahé zkušenosti :-) 

Největší nadšení vzbudil dudlík schovaný v krabičce. To byla motivace dostat se do krabičky!