Karneval je velký zážitek. A když je maska domácí výroby, je radost dvojnásobná...

Je úžasné na karnevalu sledovat, jak se malinký medvídek, princezna nebo Superman batolí sem a tam. Na první Marečkův karneval jsme vyrazili, když mu byl sotva rok a čtvrt a pořádně jsme si to užili, včetně malého hlavního aktéra.  

Jeho první masku jsem mu chtěla vyrobit vlastnoručně, a tak jsem hledala něco jednoduchého.  Nakonec jsem dělala masku žabičky. Byla hned hotová a měla obrovský úspěch.

Co jsem potřebovala?

  • Silnější filc- jde koupit buď jako metráž v obchodu s látkami nebo ve formátu A3 nebo A4 ve výtvarných potřebách
  • Papír na nakreslení nebo překreslení šablony
  • Tavnou pistoli 
  • Tužku, nůžky 
  • Jehlu a niť

Jak na to?

  1. Na papír si nakreslete šablonu všech částí, které budete pro výrobu masky potřebovat. Buď si vše můžete vymyslet sami a nebo jde na internetu vyhledat inspiraci při zadání například "karnevalová maska šablona".  Já pro žabku potřebovala šablonu hlavy a jednotlivých částí očí, packy a nožky. Na oči, packy a nožky stačí mít jen jednu šablonu a zrcadlově ji otočit. 
  2. Všechny části si obkreslete na filc a vystřihněte. Pozor, že pokud není filc stejný z obou stran, musíte šablonu zrcadlově otočit, abyste neměli obě packy levé :-) 
  3. Tavnou pistolí nalepte jednotlivé části očí na hlavu žabky. Jde to samozřejmě i přišít. 
  4. Nakonec jsem našla v Marečkově šatníku zelenou bundu a kalhoty a na to jsem packy a nožky přišila. Zelenou čepičku jsem mu rychle ušila z fleesu.
  5. Třešničkou na dortu byla zelená motorka, na které náš žabáček na karnevalu drandil.

 

Tavná pistole, nůžky nebo horká hmota z pistole by se neměli dostat na dosah nenechavých ručiček vašeho děťátka.