Klidné místo plné zvířatek

O tuhle skvěle dostupnou oázu klidu se s vámi musíme podělit!

Minizoo se nachází nedaleko metra Anděl, v těsné blízkosti rušného obchodního centra Nový Smíchov. Stačí vyjet do prvního patra obchodního domu, vyjít zadním vchodem a přejít lávku, která je pro děti děsně zajímavá, protože vám přímo pod nohama projíždí spousta aut (a co teprve když tudy zrovna sviští houkající sanitka!). Rázem se ocitnete v klidném parku a ruch velkoměsta pomalu necháte za sebou. Do Stanice přírodovědců, v jejímž areálu se minizoo nachází, je to už jen pár metrů.

Celý areál si v klidu prohlédnete s kočárkem, děti mohou drandit na odrážedlech a dalších oblíbených dopravních prostředcích.

 

Ve venkovních výbězích najdete poníky, kozy, prasátka nebo třeba lamu – to je taková klasika. Ale určitě vás překvapí klokani! Milovníci opeřenců si jistě také přijdou na své - ptáčků všech možných druhů je tu dost.

Kromě výběhů jsou tu i skleníky s akvárii a terárii, ve kterých si můžete prohlédnout roztomilé opičky kosmany, méně roztomilé varany, želvy kajmanky, krokodýla nilského nebo různé žížaly, háďata, hady a hejna barevných rybek.

 

Přírodovědnou stanici najdete na adrese: Drtinova 1a, 150 00 Praha 5

Venkovní výběhy si můžete prohlédnout zdarma. Za prohlídku vnitřní expozice zaplatíte symbolické vstupné.

Až dětem dojde trpělivost a sledování zvířátek je omrzí, jistě se rádi vyřádí na prostorném dětském hřišti. A když vám vyhládne, sváču můžete slupnout v dřeveném altánku.

Tak hurá na výlet!