Připravte dětem hravou snídani

Připravte dětem veselou snídani, která jim připomene, že Velikonoce jsou zase o kousek blíž.

Ať už malým stravníkům přichystáte nápadité jídlo jako překvapení nebo se na přípravě jedlého uměleckého díla budou podílet, nadšení v jejich očích je zaručené!

  • Udělat ve vanilkové kaši hnízdo s barevnými vajíčky? Proč ne!?

    Travičku vytvoříte jednoduše z jedlého papíru nastříhaného na úzké proužky. Vajíčka vymodelujte z domácího marcipánu, který obarvíte potravinovým barvivem.

    Pokud se potravinovým barvám chcete vyhnout, můžete část vajíček obarvit například kakaem. Nebo do velikonočního hnízdečka vložte pár čokoládových vajíček, kterých jsou v tomto období plné obchody :o)

  • Na malinové snídani si už začal pochutnávat zajíček.

    Mlsného chlupáče můžete vyrobit jednoduše z domácího marcipánu, který obalíte ve strouhaném kokosu.

  • Kakao a kokos jsou prima dvojka!

    Oblíbený (nejen) velikonoční tvar na kaši „nakreslíte“  tak, že těsně nad hladinu přiložíte vykrajovátko na  perníčky a vsypete do něj opatrně lžičkou kokos.

    Mají vaše děti raději vanilkovou (nebo jakoukoli jinou světlou) Hami kaši? Pak si obrázek vysypte třeba kakaem. Použít můžete také barvený kokos, snídaně bude ještě veselejší.

Připravte svým dětem veselejší snídani nebo svačinku - budou nadšené! Fantazii se meze nekladou! A pokud na ozdobu cereální kašičky použijete ovoce, dostanete do svého drobečka dávku vitamínů, aniž by si toho všiml.