Zdravá varianta oblíbené křupavé pochoutky

Věřili byste, že „křupat“ se dá i zdravě? Máme pro vás recept, který vám to jednoznačně dokáže! Upečte si rozmarýnové krekry, na kterých si mohou pochutnat děti od ukončeného 12. měsíce. Pokud přidáte do části těsta i špetku mořské soli, můžete je zařadit do svého těhotenského (či kojícího) jídelníčku. Tyto krekry budou skvělou svačinkou nejen pro děti, ale i pro nastávající maminky.

Krok první Příprava surovin

Všechny suroviny si odvážíme a jednu po druhé přidáváme do nádoby, ve které budeme těsto zpracovávat.

Krok druhý Zpracujeme těsto

Těsto hněteme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí v kompaktní hmotu. Pokud se vám zdá těsto příliš suché, přidejte trošku vody a opět jej důkladně prohněťte.

Krok třetí Šup do chládku

Z těsta uděláme „kouli“, zabalíme ji do potravinové folie a vložíme do chladničky, kde necháme těsto odpočívat cca 30 minut.

Krok čtvrtý Vykrajujeme tvary

Na nepřilnavém povrchu (nejlépe na silikonové podložce) těsto vyválíme a ostrým nožem vykrajujeme obdélníčky, které vkládáme na plech vystlaný pečícím papírem.

Krok pátý Pečeme

Krekry pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 15 až 20 minut.

Krok šestý  Podáváme

Rozmarýnové kvekry budou skvěle chutnat s domácím krémovým sýrem nebo s pomazánkou z červené řepy. Ale křoupat se dají i samotné.