Nejkrásnější dárek je ten, který darujeme z lásky. Mnohem větší radost však obdarovanému uděláme, pokud mu dárek sami vytvoříme.

Podobně začala i kouzelná cesta Pavlíny Havránkové, zakladatelky e-shopu BABEKO, jejíž zvířátka se stala tváří mlék Hami.  

První krůčky 

Pavlína přiznává, že už od malička byla tvořivý typ, proto její studijní léta doprovázela řada ručních koníčků, od výroby šperků až po kresbu obrazů. Šití však bylo pro Pavlínu docela novou disciplínou a ke svému snu se tak musela propracovat po malých krůčcích. 

Když se moje dcera Barunka začala zajímat o hračky, cítila jsem, že nejsem spokojená s množstvím stále se opakujících přeplácaných hraček. V tom okamžiku se zrodila myšlenka - udělám hračku pro dcerku sama! Po měsíci stráveném s tužkou a s plným blokem návrhů jsem se vydala pro svůj první šicí stroj v životě. Učila jsem se opravdu od začátku a první věc, kterou jsem dceři dala, byla látková kostka s velkou rolničkou uvnitř. To byla zábava! Začala jsem uvažovat nad zvířátky, která by pro děti byla zajímavá. Tak vznikl první medvídek, kočička, mořský koník a další. Hned od začátku jsem chtěla šít zvířátka ze 100% bavlny, vyplněná hypoalergenním vláknem.

Použité barvy jsou určené přímo na textil pro děti a všechna očička a čumáčky jsou ručně kreslená.  Podívejte se na e-shop BABEKO.

 

 

Sen se stává skutečností

Největší radost chceme vždy udělat svým nejbližším. Když se ručně šitými zvířátky začala plnit postýlka Pavlíniny dcerky, bylo na čase potěšit i své okolí. Mezi první obdarované patřily kamarády a jejich děti. 

Zvířátka získávala u dětí kamarádů na veliké oblibě, proto jsem se rozhodla udělat e-shop. Navíc mi táta postavil krásný dřevěný stánek a mohla jsem na jarmarky v okolí. Díky přímé zkušenosti se zákazníky jsem se mohla dále rozvíjet a věřit v to, že jsem na dobré cestě. Sen udělat látkovou hračku pro dceru, kterou si oblíbí a bude si s ní hrát se splnil za hranice očekávání. Představa, že je spousta dalších dětí, které mají v postýlce zvířátko ode mne, je opravdu skvělá. Vím, že chci dělat právě toto a děkuji všem, kteří mi pomáhají můj sen žít.

Všechny ručně šité hračky naleznete na webu Babeko a některé z nich také na nových obalech našich mlék Hami