Polévky jsou vyváženou a dobře stravitelnou položkou v jídelníčku batolete. V letních měsících slouží jako dobrý zdroj tekutin a v zimě naopak příjemně zahřejí bříška těch nejmenších. Potěšte dnes rodinu touto chutnou hrachovou polévkou. Váš malý neposeda si na lahodné polévce pochutná určitě!

Krok prvníHrách namáčíme den předem

Hrách namočíme na několik hodin (ideálne přes noc) do vody, aby nabobtnal. Poté vodu slijeme.

Vodu, ve které hrách bobtnal, slijte a na vaření použijte novou. Tím omezíte nadýmavé účinky hrachu. Tak bude bříško vašeho děťátka určitě spokojenější.

Krok druhýPříprava polévky

Nabobtnaný hrách uvaříme doměkka v nové vodě. Maso nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s cibulí do 200 ml studené vody. Před koncem varu přidáme nakrájenou mrkev a vaříme doměkka. Hrách, maso a zeleninu rozmixujeme nebo důkladně prolisujeme a pokud je třeba, rozředíme vodou na 200 ml polévky. Dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.